Açıklama
Mısır unu, Mısırın öğütülmesiyle elde edilen ince toza verilen addır. Başta ekmek ve hamur işleri olmak üzere pek çok gıdada kullanılır.
Mısır kendi başına bırakıldığında üremez. Fidan olarak dikilmez. Mısır tohumları ekim zamanlarında geniş aralıklar bırakılarak toprağa ekilir. Ekim zamanı nisan – mayıs aylarıdır. Daha çok hasat alabilmek için iki hafta bir ekim yapılabilir. İlk aşamada suya çok ihtiyaç duymayan mısırlar çiçek açtıktan sonra bol sulama isterler. Koçan püskülleri kahverengileşen mısırların hasat zamanı gelmiş demektir.
Mısırlar toplanıp dış kabukları kopartıldıktan sonra küflenmeyecek şekilde güneşe serilip iyice kurutulurlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bu kurutma işlemi büyük kurutma makineleriyle de sağlanmaktadır. Daha sonra kuruyan mısırların ufalanıp koçanlarından ayrılması gerekir. Tanelere ayrılan mısırlar değirmenlere götürülür ve iyice öğütüldükten sonra un halini alırlar.
İncelemeler
Henüz yorum yapılmadı.