Açıklama
Erzincan Yerli Ekşi Kuru Kaysının Faydaları
Kabızlık: İçeriğindeki selüloz ve pektik hafif etkili bir müshil olarak kabızlık tedavisinde kullanılabilir. Kronik kabızlık şikayetiniz varsa günde 8-10 organik kuru kayısı yiyerek bu sorunu hafifletebilirsiniz.
Hazımsızlık: Yemeklerden önce yenecek 2-3 kuru kayısı hazımsızlığı çözebilir. Burada dikkat edilmesi gereken yemekten önce çok fazla yiyerek iştahı kapatmamak.
Anemi: Kırmızı kan hücresi seviyesinin düşük olması sonucu ortaya çıkan anemi demir eksikliğine neden olur. Demir içeriği yüksek olan kuru kayısı ise anemi tedavisinde destekleyici ürün olarak kullanılabilir.Ateşli Hastalıklar: Kayısı suyu ve bal ateşli hastalıklar sırasında vücudun ısısını düşürmeye yardımcı olur. İçerdiği vitamin ile mide, karaciğer, kalp ve sinirlere hastalık esnasında destek sağlar.
Cilt Hastalıkları: Kayısı yapraklarını egzama, güneş yanığı ve uyuz tedavisinde kullanabilirsiniz. Soğuk nedeniyle tahriş olan cilde de iyi geldiği bilinmektedir.
Yağ Depolanmasını Önlemek: Düşük kalorisi ve yağ içeriği ile neredeyse her diyet listesinde kullanılmaktadır. Düzenli olarak kuru kayısı tüketerek açlığınızı bastırabilir ve vücudunuz için gereken vitamin ve mineralleri bu az kalorili besinden alabilirsiniz.
Kuru Kayısının Besin Değerleri
Turuncu, şeker ilave edilmiş 100 gram kuru kayısının besin değerleri ise şöyle;
Toplam 113 kalori
Lif 4 gram
Karbonhidrat 29 gram
Protein 1 gram
A vitamini 2139 IU
C vitamini 1.4 mg
B6 vitamini 0.1 mg
Kalsiyum 15 mg
Demir 1.5 mg
Magnezyum 15 mg
Fosfor 38 mg
Potasyum 443 mg
Sodyum 3 mg
Çinko 0.2 mg
Bakır 0.1 mg
Aleyna (Doğrulanmış Kullanıcı) –
Teşekkür ederim. Kayısılar gayet fiyat performans olarak güzeldi. Hemen de geldi. Emeğinize sağlık
Şükrü Durak –
bız teşekkür ederiz afiyet olsun